Zomerbanden

Zomerbanden

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt. Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. AutoFirst Auto van Oort adviseert u graag bij deze beslissing. De juiste zomerband biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik. Zodra de temperatuur boven de 7 graden stijgt kunt u uw winterbanden het beste verwisselen voor zomerbanden.


Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zijn van oudsher eigenlijk de normale autobanden. U rijdt er het grootste deel van het jaar mee rond. Ze presteren het beste bij temperaturen boven de 7 graden, waar de zomerbanden optimale grip en comfort bieden. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben ze ook een lagere rolweerstand, wat een gunstig effect heeft op het brandstofverbruik. Bovendien maakt het harde materiaal een zomerband slijtvaster ten opzichte van de elastischere winterband.


De beste zomerbanden voor uw auto

De keuze voor een goede zomerband hangt samen met uw rijstijl, type auto en het beschikbare budget. Een A-kwaliteit zomerband presteert op alle vlakken goed. Ze hebben prima eigenschappen op zowel droog als nat wegdek. Deze zomerbanden zijn geruisloos, verbruiken niet teveel en scoren goed op slijtvastheid en duurzaamheid bij hoge snelheden.

Zoekt u een specifieke zomerband, zoals bijvoorbeeld een groene band, een RunFlat band, of banden voor een optimaal brandstofverbruik? AutoFirst Auto van Oort in Dieren adviseert u graag over de beste zomerbanden voor uw auto.


Voor een breed assortiment zomerbanden?

AutoFirst Auto van Oort levert een breed assortiment A-merk zomerbanden voor uw auto, zoals onder andere Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear en Vredestein. Daarnaast bieden wij ook een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Voor ieder budget vindt u bij ons een goede zomerband!


Bandenopslag

Bent u blij met de aanschaf van uw zomerbanden, maar heeft u geen idee waar u ze op moet slaan in de winter? En omgekeerd voor uw winterbanden? AutoFirst Auto van Oort biedt de uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in de bandenopslag.