Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Is uw koppeling versleten?

AutoFirst Auto van Oort in Dieren werkt met A-kwaliteit onderdelen. U bent dus verzekerd van een geluidsarme koppeling met goede krachtsoverbrenging en een lange levensduur.


Hoe merkt u dat de koppeling kapot is?

Een bekend signaal van een versleten koppeling is dat uw koppeling begint te slippen; de auto versnelt nauwelijks wanneer u de koppeling laat opkomen. Ook wanneer u een dot gas geeft tijdens het rijden en de auto versnelt vervolgens niet- of traag, is een veeg teken.

Laat uw koppeling ook even controleren wanneer het schakelen moeilijk wordt of het koppelingspedaal zwaar aanvoelt of hoger komt te zitten. Alarmerende geluiden wanneer u het koppelingspedaal ingetrapt houdt kunnen duiden op een versleten koppelingsdruk-lager.


Waarom is het verstandig om bij twijfel de koppeling te laten controleren?

Wanneer u te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen andere onderdelen beschadigd raken. De reparatie zal duurder uitvallen. In sommige gevallen kan het vervangen van de koppeling nog een tijdje worden uitgesteld door de koppeling opnieuw te laten afstellen.


Wat is de verwachte levensduur van een koppeling?

Een koppeling kan wel 200.000 of meer kilometer meegaan. Veel hangt af van de bediening en het soort kilometers. Intensief gebruik is niet bevorderlijk voor de levensduur. Rijdt u veel korte afstanden, staat u vaak in de file of rijdt u veel met aanhanger of caravan? Het zijn allemaal omstandigheden die zorgen dat een koppeling eerder aan vervanging toe is. Is uw koppeling aan vervanging to? U vind ons in Dieren.


Wat wordt er vervangen?

Bij de reparatie vervangen wij de naast de koppelingsplaat, het druklager en de drukgroep. Deze onderdelen hebben een zelfde aantal kilometers meegemaakt en verkeren dus in dezelfde slechte staat. Het risico is groot dat zij binnen afzienbare tijd ook kapot zullen gaan.

Onze ervaren monteur controleert verder de status van het vliegwiel, krukas-, aandrijfas-, en prise-as keerringen . Indien hij een defect ontdekt nemen wij direct contact met u op om de situatie te bespreken. Pas na uw akkoord gaan wij over tot reparatie.


Wat zijn de kosten om de koppeling te vervangen?

Het vervangen van een koppeling is een reparatie die afhankelijk van uw type auto sterk kan variƫren. AutoFirst Auto van Oort werkt met A-kwaliteit onderdelen voor een zeer betaalbare prijs. Wij maken vooraf een heldere prijsopgave. Mochten wij tijdens de reparatie op complicaties stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op om dit met u te bespreken.


Garantie op de koppeling

AutoFirst Auto van Oort werkt uitsluitend met A-kwaliteit onderdelen. U bent dus verzekerd van een geluidsarme koppeling met goede krachtsoverbrenging en een lange levensduur. Bovendien krijgt u 2 jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten. Dat is de kwaliteit die u van ons mag verwachten, ook bij het vervangen van uw koppeling! Lees meer over de 2 jaar garantie.